Sinds 2009 is Christa Groeneveld dirigent van het A-orkest van Con Zelo en enige tijd later ook van het B-orkest. Vanaf januari 2018 is het Starters Orkest van Con Zelo daarbij gekomen.

Christa studeerde elektronisch orgel en als bijvakken accordeon- en ensembleleiding op het Hilversums Conservatorium. Ook heeft zij directielessen gevolgd bij Jac Willems en Tim Fletcher.

Christa heeft elektronisch orgel-, en keyboard lessen gegeven op muziekschool Gerard Boedijn in Hoorn en muziekschool Ouder-Amstel in Ouderkerk aan de Amstel. Ook heeft zij een aantal jaar muzieklessen- en projecten verzorgd op basisscholen in Ouderkerk en Duivendrecht. Van 2012 tot 2017 was Christa dirigent van Vita Accordeonistica ’83 in Heerhugowaard.

Sinds 2016 is Christa betrokken bij de NOVAM (Nederlandse Organisatie voor Accordeon en Mondharmonica). Als concourssecretaris organiseert zij, samen met andere enthousiaste commissieleden, het jaarlijkse Orkesten Festival.

Momenteel vormt zij samen met vier enthousiaste spelers uit het A-orkest, te weten Linda Wassenaar, Mariska Sas, GrĂ© ten Boekel en Jeroen Gijzen, het nieuwe kwintet “Vijfkwarts“.