ensemble_Con_Zelo_2022

Omdat de vereniging wat extra inkomsten kon gebruiken, werd in oktober 1994 het Ensemble opgericht. De opzet was om door middel van optredens extra geld voor de vereniging te verdienen. Deze opzet is zeer zeker geslaagd te noemen. Vanaf het eerste optreden in december 1994, waren de reacties zeer positief.

Instrumentale bezetting van het Ensemble: zeven accordeons, piano en contrabas. Er wordt een programma gebracht in de vorm van een muzikale reis. Accordeonmuziek wordt afgewisseld met quatre-mainsspel en gedichten van o.a. Annie M.G. Schmidt. Het geheel wordt in verhaalvorm aan elkaar gepraat. De muziek die gebracht wordt loopt uiteen van populair (bijv. een mars, tango of volksmuziek) tot klassiek (bijv. het “Air” van Bach) en alles wat daar tussen zit.

Het succes van het Ensemble is vooral te danken aan de afwisseling in het programma en de professionele wijze waarop muziek gemaakt wordt. Het Ensemble krijgt hiervoor veelvuldig complimenten. Optredens komen dan ook veelal via mond tot mondreclame tot stand. Ieder jaar weer zijn de kerstconcerten, waarvoor een speciaal kerstprogramma is samengesteld, zeer succesvol en voor de leden erg fijn om te doen.

Er wordt opgetreden in verzorgingshuizen, voor vrouwenverenigingen, De Zonnebloem, ANBO e.d. in de gehele kop van Noord-Holland. Ook in de kerk van Haringhuizen en Zuidschermer zijn concerten gegeven.

Het Ensemble, dat inmiddels al 200 optredens achter de rug heeft, is nog steeds nodig om de vereniging financieel gezond te houden. De leden, van wie het merendeel vanaf het begin in het Ensemble speelt, doen het nog steeds met heel veel plezier. Een optreden kost € 200,00.

>>>Download hier onze flyer<<<
of klik op de afbeelding.

Inlichtingen en aanvragen bij:
Elly Helder-Stapel
Telefoon: 0229 581693